Erre vannak a mesterek


- Te amúgy tudod is, mit csinálsz?
- Valaha tudtam, amikor leprogramoztam ezt mélytranszban.
- Most?
- Most csak egy rugalmas forgatókönyvet követek, ami alkalmazkodik a Pályán zajló folyamatokhoz.
- Miért így?
- Mert közben is zajlanak olyan dolgok, amik lekötik a figyelmem és ezek nem azok, amikről itt írogatok.
- Akkor miért írogatod ezeket?
- Mint mondtam egy rugalmas forgatókönyv-sugarat követek.
- De miért írod őket?
- Csak feltételezem, hogy legyen, ami leköti a Ti figyelmeteket.
- De nem is tudod, mit miért írsz?
- Nem. Csak írom, ami jön.
- Hogyan?
- Egy képességemet használva és közben folyamatosan haverkodva össze a segítőitekkel. Mit gondoltok, honnan vagyok ennyire naprakész, ha egyáltalán nem figyelem ezeket?
- Akkor te nem is tudsz semmit?
- Senkiről semmit. Ez időnként gáz, amikor elér valamelyik hozzám közel álló emberről egy masszív félelemlöket, mert azonnal katonai üzembe kapcsolok és csak a rendelkezésemre álló információim vannak a harchoz, ami nem sok. Ilyenkor paraméterezem a célpontokat és tűz!
- Mit lősz ki?
- Jó kérdés! Kezdettől fogva intelligens rendszer figyelt arra, mi legyen a lövedékeimben. Azért is ajánlottam az ÉlményPark menekülőkaput, mert föntről annyit látnak, hogy sokan kapják a szükséges cuccokat és ők mindent megtesznek, hogy eltiporjanak. Nem értik ezt a gonoszságot.
- De miért a lövedékekben adod az ilyeneket?
- Azokban a lövedékekben nem volt ezeken kívül semmi. Ha ezek tényleg mesterek, akkor tudhatják, hogy nincs mitől félniük. Viszont ha nem mesterek, csak ezt állítják magukról, akkor amit beleképzeltek a lövedékekbe, az pontosan megfelel egy automata öndiagnosztikai eljárásnak, amit sosem fedezek fel, ha nincs ez a fura élethelyzet.
- De miért így?
- Van egy stílusom, amit mostanában nyomatok. Mindent az ellen orra előtt csinálok. Ennél jobb álcát, mint egy hiteles katonai támadást, el se tudok képzelni. Persze csak látszólag hiteles, de pont erre vannak a mesterek, nem?