Ki a Soros?


- Szeretem, ha valaki kiáll előző véleményei mellett.
- Na és mi van akkor, ha egy nagy ember belátja, hogy tévedett?
- Hol az a nagy ember?
- Tegyük fel, hogy itt.
- Merész feltételezés, de a rugalmasságom sikeres próbája az, hogy képes vagyok értelmezni a feltételezést.
- Milyen esélyei vannak egy személyes találkozásnak?
- Mivel nagyrészben neki köszönhetően egy zavarossá tett helyen élek, szintén neki köszönhetően bevétel nélkül, elég csekélyek.
- Ezeken most lépjünk túl.
- Lazán lépjek túl 12 éven, plusz azokon, amik oda vezettek? Minden más lett volna, ha biztosítják a szükséges feltételeket. Így viszont mindent megtanultam a spirituális hadviselésről, amit meg lehetett, hogy katonai erővel biztosítsam a meditáció feltételeit. Olyan vetületei is vannak ennek, amire egyikünk sem (!) gondolt és csak most érkezett ide az info, hogy összeálljon a probléma képe. Akik jönnek/jöttek nem a probléma, hanem a Megoldás! Ha ezt is elbaltázzák, vége a játéknak. Amiről ő akar beszélni, hogy hogyan ússzák ezt meg, az le van programozva és meg van a maga hivatalos útja. Semmit sem tudnék neki erről mondani azokon kívül, amiket már leírtam. A rendszer, hogy kizárja a protekcionizmust nem engedi azt sem, hogy Én felülbíráljam. Magam programoztam így.
- Rájöttek, hogy te nem ellenségük vagy, hanem a barátjuk.
- Ez a helyzet segített nekem abban, hogy igaz legyen egy kijelentés. Hogy tudd, kik legyenek a barátaid, nézd meg előbb őket ellenségként. Hogy nem jelentettem be, hogy jövök és idejöttem hamarabb álruhában, az nem volt véletlen. Mint ahogy a hirtelen megnőtt tárgyalási kedve sem ezzel a paraszttal, akitől el kell venni mindent és ki kell baszni az utcára. Ugye érzitek, hogy ez a tárgyalási pozíció nem az, amire számított?
- De miről fogtok tárgyalni?
- Pont ezt kérdezem Én is!


- Most komolyan ez várható?
- Akiről beszélsz, minden bizonnyal egy súlyos adóssággal küszködő ügyfél, aki a játékpozícióját akarja felhasználni ahhoz, hogy az ÉlményPark Igazgatótanácsának elnökével személyesen találkozzon, hogy segítségét kérje. Ennek az ő világában mennyi lenne az esélye?