Oktatási kényszerhelyzet


- Minek nevezed azt, mit itt művelni fogsz?
- Beletettem a címbe.
- Ezek magas rangú angyalok ám!
- Pont ideális arra, hogy méltó lényekkel teszteljük le a rendszert.
- Ebből nagy bajod lehet.
- Hol?
- Tudom, hogy ateista vagy és rájöttünk arra, hogy tényleg semennyire nem vagy képben, de fogadd el...
- Nincs arra bizonyíték, hogy isten létezik, ám arra sincs, hogy nem. Azaz ha feltételesen nem fogadtam volna el, nem tartanék itt.
- Akkor mire vársz?
- A bizonyításra.
- Isten erre sosem lesz hajlandó.
- Ám paradox módon tőlem folyamatosan elvárja. Ezt a témát kutatni kell, mert nem vagyok abban biztos, hogy az én istendefinícióim egyike is stimmelni fog arra, amire te gondolsz.
- Mégis hogyan gondolnád azt, hogy itt élsz és isten nem létezik? Próbáld meg racionálisan a választ.
- Ügyes! Hogy elkerüld a saját dogmáidat, amit a képedbe vágnék. Mi van akkor, ha mi egy űrhajó legénysége vagyunk, akik rosszul paramétereztek egy holografikus videojátékot? Akkor ki isten?
- Hogyhogy rosszul?
- Mindenki bennragadt és senki sem tud kijutni. Ezidáig ez az egyetlen olyan kísérlet, amiben komoly esélye van a sikernek. Ehhez egy rugalmas, nyitott ateistának kellett lenni, aki istennek jobban tetsző életet él, mint az a sok hangorkán gazdája, akik a kereszt előtt tetszelegnek. Meg kellett hozzá még jópár más dolog is, amit itt most nem részleteznék.
- De ezek igazi angyalok.
- Az igazi angyalok az itteni őrület frekvenciáin túl léteznek.
- Láttad őket?
- Még most is látom őket.
- Hogyan?
- Úgy, hogy másképp jövök vissza, mint ahogy ti azt hiszitek. Valójában már régóta itt vagyok. De vissza a témához, forgó energiagömböknek látom őket, kábé úgy, ahogy Neo a Matrixot.
- Ez mit jelent?
- Az első verzióban azt, hogy simán elkaptátok az ébredezőket, akik tudata akkor nyílt ki rátok. Ám a holovállalkozásom által kifejlesztett második verzió már másképp szervezi az alászállást.
- Úgy beszélsz, mintha Krisztus lennél.
- Nem tudom másképp nevezni azokat a folyamatokat, amik zajlanak. Az, hogy ebből te mit értesz nagyban függ attól, mit hiszel.
- De itt mindenki sok mindet hisz!
- Ugye kezded érteni, mit jelent az, ha valaki képes ezeket új összefüggésekbe rendezni? Erre akkor jöttünk rá, amikor a semleges fogalmazásaimba mindenki elkezdte belemagyarázni a saját szubjektív véleményét. Leírtam valamit, amit értettem valahogy. Csak 10 alatt van azoknak a száma, akik ugyanígy. Mindenki más mindenféléket és meg is született a holomédia ötlete.
- Tagadod, hogy te vagy Krisztus?
- Nem tagadom, hogy elértem a kristály tudatszintet, csak sajnos az egyéni tudatommal. Így viszont csak Sátán tudatszintről beszélhetünk ugye a hited szerint.
- Visszatérnék oda, hogy ebből nagy bajod is lehet.
- Hol?
- Ne szórakozz!
- Pedig akikre gondolsz, hogy miattuk lenne nagy bajom, épp az új oktatási rendszer részleteit tanulmányozzák.
- Hogyan?
- Nem bírják megállni, hogy ne nézzenek bele a jövőbe.
- Azt nem manipulálod?
- De igen és már csak el kell hinniük ahhoz, hogy az események egy merőben új irányt vegyenek, mint amire itt mindenki helyezkedik.
- De komolyan, mi értelme van ennek?
- Egy kérdésre keressük a választ. Nagyon érdekli ez az isteni szinteket is.
- Mi ez a kérdés?
- Nem lenne szerencsés megtudnod, mert könnyen eshettek alacsonyabb látószögű értelmezésbe, azaz félreértésekbe.
- Tudod, hogy megtudom, ha akarom.
- A saját felelősségedre nem is zavar. Bár még kétségeim vannak, hogy tudod-e már mi is az a felelősség, de épp ez is az oktatás egyik célja.
- Na akkor ki vele!
- Azt akarjuk megtudni, ki a legjobb kurva.  Mert ha hirtelen változik a szélirány, a többségnek nagyon nagy utat kell megtennie a másik irányba. A legjobb kurváknak azonban jó az orruk és akkor is maradnak középen, ha emiatt kinevetik őket a többiek.
- Na és azok, akik még középig sem csúsztak el?
- Őket itt senki sem tekinti kurváknak. A nélkülözéssel és a kiközösítéssel ugyanis vállaltak valami olyasmit, amivel nem felelnek meg a kurva definíciójának. Nagyon komoly szakmai vitát keltett az Ügy fönn és személy szerint úgy gondolom, ha ezek az emberek kurvák is, biztosan egy másik minőséget képviselnek.
- Miért?
- Mert felismerték, hogy tenni kell valamit és nem a másikra vártak, hogy akiket aztán szolgaként kezeljenek.
- Miért nem tudnak leállítani?
- Mert akik leállíthatnának, azokra a jövőből szól rá a saját énjük.
- Miért?
- Mert jövő csak akkor van, ha nem állok le.