Második Hold- Egy olyan ember, aki dolgozik és alig van szabad ideje erre, de ez nagyon érdekelné, hogyan és mit tud tenni?
- Adva van ugye a jelenlegi helyzete, amiben lehetetlen megcsinálni ezt. Viszont meg van benne a szándék. A szád szintje azonban még nem az elhatározásé. Ahhoz változni kell és ezeket a változásokat felvállani a környezetünk előtt.
- Mi történik akkor, ha ezeket nem vállaljuk fel?
- Semmi. Leéled az életed és meghalsz. Majd újra megszületsz, de ennek így nincs sok értelme, mert a helyzet ennél komplexebb. Azaz nincs nagyon jelentősége a te jelen testedben lévő egyéni tudatodnak abban az értelemben, hogy pont ő születik le, mert mindegyikük egy Másik Te. Amikor meghalsz sem te halsz meg, mert akit így fogsz érzékelni (hogy te önmagad), azt ugyanúgy fogod  érzékelni akkor is, ha egy párhuzamos valóságban egy másik emberben találod magad. Amikor az ember ezen felhábotodik, akkor sem az ember teszi ezt, hanem a Szerep.
- Kit vagy mit nevezel szerepnek?
- Ahogy leírtad a neved, onnantól te már azt a szerepet játszod.
- Azért az ilyen információkat nem lehet nyugodtan fogadni.
- Pedig csak úgy érdemes.
- Tehát ha meghalok, azt fogom érezni, hogy benne vagyok begy másik emberben?
- Nem feltétlenül, de ez az általános. Egy másik valóságban. Ami lehet párhuzamos és/vagy alsó-fölső. De az ilyen halált csak nagyon kevesen veszik észre, hisz másnap ébrednek az ágyukban.
- De hogy képzeljük ezt másképp el?
- Mintha te egy sakkozó lennél és minden sakkbábu ki van azon akadva, hogy te nem csak őket kezeled. Meg azon balhéznak, mi lesz velük, ha leütik őket.

- Elkanyarodtunk a témától. Szóval egy ilyen hétköznapi ember mit tud tenni?
- Elindítja a fejében gondolatban azt a Gombot, amivel beszáll ebbe.
- Hogyan? Csak képzeletben?
- Pont úgy, ahogy az egreddel tennéd, amikor elindítasz egy programot.
- De miért így?
- Így érted rendszerben.

- Mi történik ez után?
- A lehetőségeid és a bevállalásaid tükrében választhatsz, milyen íven haladhatsz.
- Te milyen íven haladtál?
- Rögös, de jó.
- Miért jó nekem ez, hogy ebbe beszállok?
- Azt én nem tudhatom, csak te, hogy neked miért jó.
- Szerinted miért jó?
- Gondolom az a célod, hogy életben tartsd ezt az emberi alakod a személyiségével együtt. Látom, itt azért ennél többről is van szó, karriert is akarsz. Nos a Gomb előtti időkben ilyen nem létezett.
- Már létezik?
- Most sem, ám az utad azon részein, ahol fontos. ott figyelembe veszi.
- Eddig mi történt az ilyen emberekkel?
- Te is láthatod őket, ahogy esténként a kukákban kotorásznak. Aki hisz, jó ha tudja miben hisz, mert az emelkedés után szó szerint veszik ezt a mindennapi kenyér dolgot és nehéz belőle visszajönni. Persze ők úgy látják, hogy visszatérsz az Illúzióba, ami távolít eredeti célodtól, ami a boldogság és ugye csak így lehetsz boldog szerintük.
- Ez durva.
- Igen, ezért készítettem el időben ezt a programot, ami rendezi ezt a problémát.
- Hogyan?
- Létrejött egy új szféra élet és halál között, ami magában foglalja mindkettő fejlett részeit.
- Ez nem a Bukott Angyalok világ, amiről beszélsz?
- Nem tudom, nem vagyok vallásos. Amit csinálok, azt meditációban akkor találom ki alkotó-építő szellemben abszolút rögtönzéssel a rációmat használva. Persze tisztában vagyok azzal, hogy az időben ezek összevissza történnek és egy rakás ilyen megtalálható mindenféle vallási anyagokban is. Szóval a Föld és az Ég közé települt egy harmadik, nevezzük ÉlményParknak, aki jobb Földje az Égnek és jobb Ege a Földnek. Így is tudod túlélni azt, hogy ott melózol ahelyett, hogy fontosabbnak tartanád a saját energiarendszered felkészítését.
- De gyerekem van!
- Igen, nekem is így sikerült elfogadtatnom azt, hogy te munka mellett is megkapj bizonyos beavatásokat, hogy részt veszel az emberiség reprodukciós programjában.