Más galaxis1. Ha nem tudjuk a helyzetet önerőből kezelni,

2. akkor más galaxisokból fognak érkezni erre a feladatra.

3. A történelmünkből tudjuk,

4. hogy ha nagy a viselkedési- és technológiai fejlettségi különbség két civilizáció között,

5. akkor a fejlettebbek őslakosokként fogják kezelni a helyieket,

6. hisz itt van ez a csodás galaxis,

7. mely a modernizációra vár.


- Minket nem fognak megkérdezni?
- Te megkérdezed az indiánokat, ha arany van a földjük alatt? A világ Tükör!
- Ez mit jelent? Ha békén hagyjuk őket, akkor minket is békén hagynak?
- Ha fejleszted őket, téged is fejlesztenek. Attól, hogy katonailag nem erősek, mert nem az agresszióra építik a világképüket, még lehet erejük. Sajnos, mire ez ezeknek leesik, lehet hogy késő.
- Érkeztek már ide más galaxisból?
- A helyzet még kezelhető. Van egy másik megoldás, hogy hirtelen képes vagy az újba fejlődni és nem leszel őslakos. Ó, ez nem jó, itt úgy is ki lettek irtva, így lenne a tükörben is. Mást kell kitalálni.
- Fogadjunk, hogy te már kitaláltad.
- Úgy gondolatkommunikálok valakivel, hogy le vannak döbbenve, mintha az esőerdőben találnának egy tök modern várost. Szóval még nem találtam ki, de a jó úton haladunk.
- Mi a stratégia?
- Van az Egy típusú galaktikus birodalom, ahol egyvalakinek sikerült galaxis szintű hatalomhoz jutnia és egyfajta békés állandóságban élik életüket. Van az egymással állandó vitában/háborúban álló típus, ezek technológiai fejlettsége általában jóval magasabb. Van a versenyre és a pénzre építő forma, ahol önmagukra veszélyesek. Arra gondoltam, a mixelésben amúgy is jó vagyok és megcsinálom rá a magyar verziót. Mindenki egy kicsit magára ismer majd bennünk.