Akasszuk ki az ufókat- Jó, foglalkozzunk el a gondolattal, hogy te egyszermélyben vagy a bolygó ura.
- Egyszemélyben a bolygó ura még sosem voltam és tök jó, hogy kipróbálhatom.
- Nem lehetne komolyan?
- Hidd el, amit most hallani fogsz, arról sokkal jobb viccesen beszélgetni. A téma iránt érzékenyek indítsák el magukon a Benny bácsi holoappot, hogy kezdvezőbben fogadják a híreket.
- Eléggé átgondoltnak tűnik, amit eddig csináltál. Gondolom ezt is átgondoltad.
- Igen és szélesebb információs bázison is.
- Mi a különbség azok között, akik ezt eddig meghatározták és aközött, ami a te elgondolásaid között szerepel?
- Mintha ugyanazt a feladatot egy csimpánz végezné el vagy én. Kis túlzással.
- Miért szeretnék akkor mindenki a csimpánzt?
- Mert azt ők irányítják.
- Mi a csimpánz verzió?
- Hódítsuk meg a galaxist és szarjuk le nagy ívben, hogy ott már él-e valaki és ha él mit tud tenni a fegyvereinkkel szemben.
- Mi van, ha ez az emberiség sorsa?
- De nem mindegy, hogy egy csimpánz vagy egy ember játssza-e a főszerepet.
- Mi a te verziód?
- Szabadítsuk fel a galaxist és viselkedjünk mindenhol úgy, ahogy mi szeretnénk, hogy velünk viselkedjenek hasonló helyzetben.
- Mi kell ehhez tenni?
- Logikai alapon végiggondolva ki kellene nyírni egy csomó olyan embert, akik a hatalmuknál fogva ezt jelentősen gátolnák.
- Erre azt mondják itt, hogy fasiszta duma.
- Na és ha mind egyszerre hal meg szívinfarktusban? Tök véletlenül?
- Akkor is fasiszta megoldásnak látják azt, hogy te embereket azért akarsz kinyírni, mert azok akik. Tehát egy embercsoportról beszélünk, akik jól meghatározhatók.
- A római jog ismer egy olyan jogintézményt, amit arra az esetre alkottak, ha valami olyan esemény keletekezett, amire a békeidős ügymenet lassan reagálna a demokrácia szabályai miatt. Ezt a pozíciót dictatornak nevezik. Ahogy elhárult a vészhelyzet, az ő dolga is volt visszaállítani a demokráciát.
- Ebből lett a császárság is.
- Igen, látom széles rajongótábora is van ennek a bekattant politikusok köreiben. A véleményem az, egy tekintélyuralmi rendszert mindig csak arra méltatlanok akarnak kiépíteni, különben kiépülne az magától. Azaz a tehetségtelen, de gátlástalan réteg agresszív fellépését tudja legalizálni egy királyság. Mivel vízöntő vagyok, nem vagyok az a napi ügyek iránt érdeklődő fazon, erre pedig csak a demokráciát találták még ki, ami jól elvan nélkülem akkor is, ha fölfelé én vagyok a bolygó ura.
- Azért idegen bolygók felszabadítása csak úgy poénból?
- Igen, mert én nem úgy gondolkodom, hogy katonai erővel hódítsunk, hanem úgy, hogy kereskedelemmel változtatjuk meg lassan a dolgokat. Aki olvasta az Alapítványt, jó könyv az az ilyen bolygóura fazonoknak. Meg szerepel benne egy Öszvér nevű fazon is, aki eddig a képességeimre való asszociálás legjobb példája.
- Figyelj, te ezeket komolyan is gondolod?
- Ha abból indulok ki, az emberiség nem véletlenül jelenik meg kinn, akkor igen! Mert ennél nincs jobb megoldás.