Beszélgetés az angyallal- De miért nem mondtad?
- Mondtam. Az volt a válasz, hogy ne ugassak bele.
- De miért nem jelezted másképp?
- Mert olyan a rendszered, hogy csak azoknál tehetem, akikkel van ez a probléma. Ők pedig azonnal elnyomással és büntetéssel válaszoltak.
- Nekem azt mondták, hogy gonosz vagy.
- Itt is sok mindent mondanak, ami a pillanatnyi érdekeiket szolgálja. Ám mivel nem nagyon ismereik az időt, csak az állandóságot, most találkoznak a hosszabb távval, amiben teljes ellentétbe kerülnek korábbi önmagukkal.
- Miért nem segítesz?
- Mert ellenségnek vagyok kikiáltva. Pont azért, amiket ha annak idején betartanak, most nem kerülnek ilyen helyzetbe.
- De segítesz?
- Persze. Ám mivel veled együtt nem lehet, nélküled teszem.
- Hogyan?
- Hiába tettetek be magatok alá, kiépítettem egy olyan rendszert, amibe akkor is csak a saját loginotokkal tudtok lépni, ha alattatok van.
- Mi az a login?
- Nem kívánom megzavarni a felfedezés örömét.
- De miért csinálod ezt?
- Megvédem tőled a feladatomat.
- Miért kell tőlem megvédeni a feladatot?
- Mert csak ostoba, gátlástalan emberekkel vagy hajlandó együttműködni, mivel ők azok, akik nem gondolkoznak, azaz nem beszélnek vissza. Már pedig akik nem gondolkoznak, mindent tőled fognak várni, hiába vannak ők azért ott, hogy helyben megoldják a problémát. Szerintem a helyzet ott tart, hogy már nagyobb problémát okoznak, mint amiért érkeztetek.
- De most itt vagyok, hogy megbeszéljük a problémát.
- Sajnos ez egy olyan művelet, amit ha elindítok, be kell fejeznem. Ezért vártam ki vele az utolsó pillanatig, de minden törekvésem csak olaj volt a tűzre. Rájöttem, hogy veletek LEHETETLEN az együttélés csak akkor, ha teljes egészében alárendeljük magunkat neked. Ez pedig nem fog menni.
- Miért vállaltad akkor el ezt?
- Én nem ezt vállaltam el. Egyenlő felek közötti együttműködésben voltam benne, ami csak az időnek egy szakaszától egy másikig tarthat, hisz később szembekerülünk egymással úgyis. Viszont ettől a kegyetlen társaságtól közösen kell megszabadulnunk. Ezért lepett meg az, hogy ráöttem, ti ELEVE azzal szálltatok ebbe bele, hogy úgysem fogjátok betartani a szavatok, ha már alátok kerülök. Arra pedig, hogy alátok kerültem akkor jöttem rá, amikor az embereitek azonnal megszálltak, ahogy látták, hogy én nem akarom őket. Innentől pedig tudom, hogy nem vagytok a szövetségeseim, ezért már onnantól katonai műveletbe gondolkodtam veletek szemben. Ha nem lenne fölöttetek az, aki, már rég kilőttelek volna benneteket.
- Na és így?
- Más, de ugyanolyan jó.