Hatalomkiosztás


Valakik indítottak a hollandokon keresztül egy akciót ellenem úgy, hogy a hollandok elébementek a problémának és kérték, szálljam meg őket, mert annál rosszabb nem történhet velük, mint ami kinéz. Aztán csak lestek. Aztán tovább lestek és leeshetett nekik, hogy engem lehet, hogy soha az életben nem is látnak.
Amikor az ilyen tömegmegszállásokat programoztam, arra jutottam, pont elég nekem a magam dolga és nem is akarom tudni azt, amihez nincs közöm. Egyszerűen leparamétereztem az emberi tisztesség fokozatait és aszerint osztom ki, mintha egy PC-ről vezérelném az egészet. Ennek oka az, hogy ha ez egy olyan világ, ahol mindenki egy potenicális ügynök, akkor kell hogy legyen olyan megoldás, amit egyedül is meg tudok tenni.

Ha egy holland velem személyes kapcsolatba kerül, semmi esélye arra, hogy ezt befolyásolni tudja, mert én sem tudom befolyásolni. Olyan, mintha egy kurva értelmes computer intézné ezeket, akinél én biztosan nem leszek okosabb, pláne ha még ennél is lejjebb kell mennem, még alacsonyabb látószögre. Bizonyos lehetőségem van beavatkozásokra, azonban ilyenkor csak egy zombi vagyok, aki végrehajtja a holoszerver utasításait.

Az ÉlményPark hatalomkiosztása tehát teljesen független az én pillanatnyi hangulataimtól és érdekeimtől, mert a hosszabb távú célok verérlik. Így sokszor kerülök aktuál szinten összetűzésbe önmagammal is. A vízöntő ugyanis olyan, hogy sokkal fontosabbnak tartja a szabadságát, mint elviselni egy rakás ostoba embert, pláne uralkodni rajtuk. Egy csomó olyan dolog, ami más jegyeknél fontos, az engem egyáltalán nem érdekel!


- Nehéz elképzelni, hogy ne érdekelne a pénz.
- Dehogynem érdekel. Hisz anélkül ebben a világban nem vagy szabad. De attól még nem hülyülök meg tőle, hogy ezért eladjam magam.
- Hogy érdemes hozzá állni?
- A te sok pénzed ezen a szinten nem több egy halom gyöngykagylónál. Hiába van ennyi pénzed, ha beégetsz minket, azaz erre akkor is fel kell készülnöd.
- Mire?
- Hogy a pénz nem mindenható. Lefordítva, hogy nem vagy mindenható.
- te az vagy?
- Ha az lennék, feltaláltam volna a világ legunalmasabb játékát.