Nagy hatalom


Ebben a világban akinek sok pénze van, annak nem szükséges demonstrálnia azt a többi ember előtt. Akinek nagy a spirituális ereje, annak sem! Aki mégis megteszi, az elesik annak lehetőségétől, hogy felvegye egy olyan világ tempóját, ahol nem számít annyira, kinek mekkora a hatalma. Higgyétek el, pontosan tudom mekkora hatalmam van akkor is, ha átadom a helyem valakinek, vagy előreengedek valakit a pénztárnál. Nem gondolom, hogy meg kellene állítani a forgalmat, ha át akarok menni az utcán a másik oldalra.

Ha egy olyan világ van körülöttem, ahol senki sem tudja, hogy lényegében egy gondolattal át tudok repíteni bárkit egy másik valóságba, akkor a többi ember szemében olyanná válok, mint ők. Ha olyanná válok, mint ők,
a.) be tudok olvadni a környezetembe
b.) lehetnek olyan konfliktusaim, amit erő nélkül is megoldhatok
c.) nem fognak félni tőlem
d.) akár prédát is játszhatok.

Ami most aktuálisan megfigyelhető, az olyan kiszabadított lények viselkedése, akiket megfosztottak a méltóságuktól. Egy fejlett lény sosem tesz olyat, aminek ő sem örülne fordított esetben. Ha valaki ilyen esetben nincs észnél (elmekontroll), könnyen előfordulhat, hogy bekerül egy kompenzációs hullámba, ahol a tekintélye a környezetének elnyomásával egyenlítődik. Márpedig a tevékenységem egyik célja ezeknek az embereknek a felszabadítása és hiába a nemes cél, sajnos ennek is vannak negatív mellékhatásai.

A nagy hatalom nagy felelősséggel is jár. Amikor ebbe belekerültem, sok olyan embert láttam, akik a hatalomban csak a többiek feletti uralmat látták. Lehet ennek is van ellenpontja, mert évekig csak a hatalom felelősségi oldalával foglalkoztam, amit az egyszerűbb lények a fejem fölött megint csak félreértettek. Olyan saját szabályokat alakítottam ki, amik rám is vonatkoznak és ezzel meglehetősen egyedülálló rendszert építettem ki, amit a tekintélyelvű emberek/engylok/idegenek/stb. nem értettek. Nem értik például azt, hogy ha bármit és bárkit megszerezhetnék, miért nem teszem? Azt meg végképp nem fogják fel, ha ilyen lépéseket teszek és visszautasítanak, miért lépek tovább és fogadom el a visszautasítást.

A hatalom természete olyan, hogy az nem a tiéd, csak nálad van. Ha hozzászoksz ahhoz, hogy mindent a spirituális/világi hatalmaddal intézz, mit fogsz tenni akkor, ha ez a hatalom eltűnik? Célszerű tehát felkészülni erre is és az ilyesmire csakis úgy lehet felkészülni, ha a felkészülési idő alatt a hatalmad csak korlátozott formában van jelen. Aki abban leli örömét, hogy a birkák félnek tőle, akkor kérdeznem, annak mennyi az értéke? A farkastól is félnek a birkák, azonban az ember ennek egy lövéssel véget vet!

Mégsem kezd el az ember vadállatot játszani sem a birkák, sem a farkasok előtt. Akkor sem, ha nagy a csábítás. Figyelem, most csak az emberről beszéltem!