A történelem ismétli önmagát?


Amikor a török hadsereg, mely a kor legmodernebb és legerősebb hadereje volt megindult Európa felé, az egyetlen jelentősnek mondható akadály a magyar Királyság volt az útjában. Európa belviszályokról szenvedett (nem véletlen, hisz az iszlám támadó energiák célja ez is volt) és a Nyugat toronymagasról leszarta a problémát, azaz nem küldött katonákat. A magyar parlament megszavazta ugyan a hadsereg azonnali indulását, ám nem volt hadsereg, mely elindulhatott volna. A főurak már a török uralomra helyezkedtek (ahogy ma van itt is és Nyugat-Európában is), egyedül Hunyadi szedte össze a saját magánhadseregét, akihez csak egy nemes csatlakozott és így értek Nándorfehérvárra, hogy szembeszálljanak a hatalmas túlerővel. A pápa nagyon be volt tojva és küldött egy olasz papot, hogy toborozzon a nép közül katonákat. Így amikor a törökök odaértek, két olyan hadsereg állt velük szemben, akik vezetői egymásra sem hallgattak. Egy profi haderő a várban és egy gyenge harcértékű keresztes sereg a folyó túlpartján. Az, hogy Hunyadi és Kapisztrán (Capistrano) nem vették figyelembe egymás utasításait, később jelentős tényező lett, ugyanis a török nem tudott ráhangolódni az ellenséges központra, mert kettő volt belőle.

A török hadsereg a kor legmodernebb tüzérségével rendelkezett, melyet nyugati zsoldosok kezeltek. A folyó túlpartján lévő amatőrök fanatizált keresztesek voltak, akik közül páran nem tudtak tétlenül ülni, áteveztek és egy magaslatról elkezdték nyilazni a törököket. Akik egy idő után ezt megunták és elkövették a csata legnagyobb hibáját, az ágyúkat védő csapatokat küldték elintézni a problémát. Közben a folyó túlpartján egyre többen kezdtek átevezni, mire Kapisztrán egy csónakkal a folyó közepéig menve megpróbálta visszaterelni őket, ám a tömeg csak annyit látott, hogy ő is csónakra száll és az egész társaság megindult a túlpartra, rájuk pedig elindult a török gyalogság. A profi katona Hunyadi felismerte a lehetőséget és kirontva a várból elfoglalta az ellenséges tüzérséget, majd az ágyúkat megfordítva elkezdték lőni a törököket, mire azok pánikba estek. A keresztes sereg rohama egészen a török táborig hatolt és a szultán életét is azok a segédcsapatok mentették meg, akik hátul őrizték az ellátmányt. Kevesen tudják, de ettől a naptól harangoznak minden templomban a győztesek tiszteletére és Európa megmenekülésére.

A mai helyzet nagyon kevés elemében tér el ettől. Európa ismét veszélyben van, a muszlim haderő pedig menekülteknek és bevándorlóknak álcázva már itt van.

Van egy másik ilyen jelentős esemény, amire érdemes figyelni, ez pedig Buda várának elfoglalása. A vár alatt felsorakozó török hadsereg békét kötött a magyarokkal, majd a jó viszony és a bizalom erősítése céljából várlátogatásban egyeztek meg. Az egyre sokasodó várlátogató turisták aztán olyan sokan lettek, hogy harc nélkül foglalhatták el a várat. Mielőtt lehülyéznétek a védőket, nem ez történik most Európának nyugati felében?

Itt az ideje annak, hogy eldőljön, ki a gyáva féreg és ki az, aki tenni hajlandó a civilizációnkért! Én garantálom azt, a győzelem után megszabadulok mindenkitől, aki nem méltó arra, hogy velem egy valóságban legyen.

Európai Védelmi Rendszer