Fura blogok


Ha Jézus idejében lett volna okostelefon, PC és internet, ismerné-e valaki a nevét? Bizonyos értelemben ő volt az, aki bevállalta ezeket az utakat, amik teljesen mások a Vatikán és mások az Arvisura szerint.

Az első álláspontja a kérdésről közismert. A második már közel sem ennyire. Egyszer találtam egy szövegesen kereshető arvisura-file-t és beírtam a keresőbe, hogy "Jézus". Amikor archiváltam az írásaimat, ez valahogy nem került most a kezembe, úgyhogy emlékezetből mondom, mert kijött egy csomó találat.

Eredeti neve Matariós. Erről egyből a matrjoska babák ugrottak be elsőre, amik frankón el is mondják tanítása lényegét. Érdekes módon a nemére sehol sem találtam utalást, de mivel a magyarok egyenlőnek tekintik a két nemet, ez nem annyira meglepő. Apját egy római Gandás féle felkelésben részt vevő kasszu harcosban vélelmezik. Már fiatalon rendkívül jól érvelt egy egyisten eredetű égi vallás mellett és Jézus néven került be Mazarehi Aranyasszony tanítványai közé az egyiptomi beavatottakhoz. Nem tudott a seggén ülni és bejárták az akkor ismert világot. Járt Tibetben is, ahol tanulmányozhatta a tekercseket és ellátogatott Ordoszba is, ami az akkori Hun Birodalom központja volt. Vannak tőle eredő rovásírással írt feljegyzések és ezekből a bekezdésekből egy rendkívül szervezett, fejlett világ képe bontakozik ki, amiből mára semmi sem maradt. Szerintem ami hibát elkövetett, emiatt kellett távoznia, már ha hibának lehet nevezni azt, ha valaki szándékosan tesz ilyet. Ugyanis útközben Gilgames koronájával is megkoronázták és Krisztussá is kenték. A rómaiak ez után Gilgames utódaként tekintettek rá, míg égi jövevényként a barbárok. A hunok álláspontja az volt, hogy felajánlották neki a hun törzsek szövetségét, de megjegezték, nehogy úgy járjunk vele, mint a Cikórusz által megfogalmazott szerződéssel. Júdeába Ordoszból érkezett. Szerintem egy amolyan Che figurát kellene elképzelni, aki fényévekre van ettől a hófehér, kereszten lógó fazontól, aki Úr és térdepelnek előtte.

Ha elfogadjuk, hogy stimmelnek a külső jegyek akkor Kris...na hívei ugranak be elsőre. Jelenleg ők vezetik a krisztushoz legközelebbi ranglistát, hogy az észak-amerikai indiánok távoztak erről a pályáról. Annak tükrében, hogy van egy fazon egy elmélettel, miszerint Jézus nem halt meg a kereszten, hanem Kasmírba távozott, miután leszedték onnan a nagy show után. Azt ne felejtsük, hogy ha csak rizedrészben igaz lehetett, amit akkor Jézusról tudni lehetett igaz, egy zsidónak vagy rómainak se lett volna bátorsága ezt bevállalni, de nyomást azt gyakorolhattak rá.

A mai világunkban annyi minden áll rendelkezésre ahhoz, hogy több bibliányi levelezés létrejöjjön mindenféle emberek között, hisz akkor sem a patríciusok és celebek, hanem halászok és fuvarozók között zajlottak azok a beszélgetések, amik sokszor felhangzanak a templomokban vasárnaponta.

Ha egy fura blogba akadsz, az pont azért fura, mert nem átlagemberek írják őket. Ha akkor átlagemberek leveleztek volna, ma senkit sem érdekelne. Ennek a hatalomfelfogásnak az a trükkje, hogy engedi az ilyen embereket villogni, majd a haláluk után öltöztetik új ruhába. Castro is pont ezt tette, mert Che egy örök forradalmár volt és sosem tudott a seggén ülni. A vicc az, ha van egy kis esze hadászati értelemben, még össze is jöhetett volna neki a bolíviai kaland és ugyanez a helyzet Jézussal is.

Egyszer csináltam egy olyat, hogy egy weboldalra gyűjtögettem a válogatásokat, amikből rendeztem a későbbi szűrést az aktuális olvasói környezethez, ami kívülről ránézve biztosan egy fura blog. Ma már .pdf-be rögzültek a legjobbak. Ha Jézus ma élne, biztosan blogolna. Talán Sátán is pont ezt teszi.