Két világ


Az egyik kívülről várja a segítséget, a másik önmagára támaszkodik. A kívülről segítséget várásnak egy racionális oka lehet, belülről csak katasztrófa árán lehetne kiutat találni. Ezt azonban egy külső segítség megakadályozhatja. Sok múlik azonban azon, ki az a külső segítség és milyen árat kér a segítségéért. Tapasztalati megjegyzés, hogy ritkán állják a szavukat és ha előre nem tudod, mi az ár, az később akár túl magasra is nőhet.

Aki önmagára támaszkodik, az két dologra lesz hajlamos. Kialakulnak benne olyan beidegződések, amik gátolják azt, hogy könnyen váltani tudjon. A másik az, hogy hajlamos lesz a magárnyra és arra, minden problémára csak önmaga keresse a választ. A helyes út szerintem az, ha ezt a kettőt kombináljuk. Ugyanis akik vezetnek, azoknál te sokkal többet tudsz a világodról, tehát sokkal hatékonyabb vagy, ha gondolkozol és csak a célt kapod meg, neked kell kitalálni a legjobb módot rá.

A kívülről segítséget nyújtók kedvenc hitvallása ha valamiben egyetértetek, már mindenben egyetértetek. Mivel te kérted az ő segítségét, innentől az lesz, amit ő mond és csak akkor maradsz szabad, ha olyan segítők érkeznek, akik nem uralkodnak feletted, azaz az irányítási rendszerük nem a kikényszerített tekintélyről szól. Mivel ezek a segítők általában olyan önkéntesek, akik valamiféle vallásos küldetésben vannak és céljuk a ti megmentésetek, nehezen fognak rátok hallgatni, ha a másik oldalon az isteni hang szól. Viszont csak a középkort ismerik, mert a feudális rendszer felel meg legjobban az égi kényelemnek.

Az összes olyan ezoterikus közösség, vallási csoport, de még bizonyos baráti társaságok alkalmasak arra, hogy kommunikációs- és adatcsatornát nyissanak ezek a segítők felé, azaz elmondható, hogy az összefonódások olyan kusza erdeje alakult ki, ahol csak a gordiuszi csomó elvágásával lehet erre gyors megoldást találni. Azt elfogadom, hogy ha van fejlett technológia, akár sátrakban is élhetnénk, ám ők azt biztosan nem fogadják el, hogy mi ebben a világban akarunk élni. Mert senki sem boldog, behülyülünk a pénztől, mások divatjait követjük és teljesen elfordultunk spirituális énünktől. Nem fordultunk el, csak keressük az előrelépés útját.

Amikor egy mester előáll azzal, hogy nem kellene ilyesmiket csinálni, valójában nem csinál mást, mint az a pszichológus, aki skizofréniát állapít meg az általa beavatott embernél és azonnal blokkolni próbálja az ébredését. Ugyanazokra az érvekre hivatkozva. Mert a két világ valójában egy. Nehéz észrevenni a csoportosan támadó cigányok és a taktikai bevetési egységek közötti hasonlóságot, pedig van. A nagy balhé kezdete az a pillanat, amikor a megfelelő fejekben leesik, hogy a pénz az isteni energiát jelenti az anyagi világban. Ám az energia ingyen van és szabadon rendelkezésre áll és pont ugyanennek kellene történnie a pénzzel is.

Ennek a problémának a megoldása sokaknak azért lehetetlen, mert eleve elfogadtak olyan állításokat tényeknek, amik bizonyításával nem foglalkoznak. Ha ezek az állítások számukra a tények, akkor kizárták szinte az összes felelőst a gyanúsítottak közül. Mert itt mindenki el akarja törölni a másik világát, azonban ha ez már egy felemelkedett világ, akkor egy olyan közös valóság, ahol meg kell tanulni másokkal együtt élni. Ha ez nem megy, akkor sincs gond, mert bármikor vissza lehet térni abba a környezetbe, ahol csak te vagy.

A megoldás nem az, hogy leromboljuk és újraépítjük. Lehet, egyik rendszernek sincs baja, csak nem megfelelő az azt működtető emberek kiválasztása.