Mikor veszek én igénybe milyen szolgáltatást?


Legelőször egy védelmi rendszer logikájának indult. Fel kellett ugyanis készülni az evilágba történő visszatérésre. Aki ismeri az evilágot az tudja, hogy nagy szükség is van egy ilyen védelmi rendszerre, ami távol tartja a majmokat. Bár megjegyzem, biztosan van pár olyan majomfaj, akik fejlettebben oldanák meg a kérdést, mint ezek az úriemberek és elszállt leszármazottaik.

Az ÉlményPark mai formáját a múlt alakította, azt pedig a jövő. Ez a jelenben olvasva biztosan furcsa lehet, lényeg az, az események úgy alakultak, hogy személyes érdekeltséget kellett beletenni az események jól alakulásába és ezzel ki is került az irányítás a kollektív tudatok ellenőrzése alól. Hiába van ott a kezében, te se tudnál mit kezdeni olyan rendszerrel, amit nem értesz. A személyes érdek pedig egy ilyen dolog, amit ő nem ért, neked viszont ez az elsődleges irányelved.

Ami miatt beszopták a hatalom mai birtokosai az világosan megmutatja nekünk az információ hatalmát. Amit ők nem tudtak, ám én igen az volt, hogy a minket körbe vevő világ nagyon unalmas a benne élők számára. A kialakult kusza viszonyok olyan blokkokat eredményeztek, amit csak egy teljesen új nézőpont képes úgy oldani, hogy az ne okozza a benne szereplők katasztrófáját. Az ÉlményPark nem más, mint a de facto úgy megcsinálva, hogy az de iure lehessen.

Ahhoz, hogy de iure lehessen, szükséges a megfelelő égi támogatás. Ha én feltalálnám az égben a holografikus televíziót, ahol életetek legjobb filmjei és sorozatai mennének, biztosan megkapnám ezt a támogatást. Tételezzük fel, hogy rendelkezem a szükséges spirituális technológiával és infrastruktúrával. A következő lépés a tartalomszolgáltatás megszervezése, amire ha nem lenne itt a szemem előtt az élet, sem ötletem, sem kapacitásom nem lenne. A filmekben szereplő személyek személyiségi jogai biztosítottak, hisz egyrészről ők így lettek sztárok, másrészről az általuk kapott szolgáltatás ellentételezése okán választották ezt a legkényelmesebb törlesztési formát. Mindenki jól jár, az Üzlet pedig szárnyalni kezd.

Hogy ez miért jó Amerikának? Amerikának most az lenne az érdeke, hogy az evilág fölötti világ fölött úgy döntsenek, ők is szeretnének ilyen holografikus szórakozást. Mint ahogy történhetett az indiánokkal is és ilyen értelemben au amerikaiak kiváló referenciával rendelkeznek. De ezt is lehet többféleképpen csinálni. Ha jól csinálták volna akkoriban, most nem kellene a régészeiken röhögnünk, amikor megkísérlik értelmezni a leleteket. Szóval lehet úgy is, hogy még jobb legyen a Show!

Az olvasói kvantumhatár ott húzódik, hol az a szint, ahol már nem is tűnik akkora őrültségnek, amit itt olvastok.