Népszerűség- Egy fejlett világban ez hogy van?
- Egy fejlett világban nincs celeb, hisz rajongók sincsenek.


Nem volt célom a népszerűség. Mégpedig azért nem, mert az ismertség sem volt az. Viszont ha ehhez kell alkalmazkodnom, ki kell találnom rá a hogyant. Mert ugye azt egyikőtök sem gondolja, hogy majd részt veszek ebben, ahogy ezek gondolják? Vagy ahogy mindenki gondolná a helyemben.

Eddig kifejezetten egy olyan figura imidzsében nyomtam, akivel ép eszű ember szóba nem áll. A magam nézőpontjából olyan ép eszű emberrel, akit itt az általános vélekedés annak tart, meg én nem állok szóba. Maradnak tehát azok az emberek, akikkel egymást látjuk annak, mert ilyen a tágabb látószög varázsa. Amikor a weboldalaimon kísérletezgettem mindenféle dolgokkal, volt olyan is, hogy hirtelen elkezdtek sokan olvasni. Ilyenkor közbe kellett lépnem, hogy csak azok maradjanak, akiknek szólnak ezek a weboldalak.

Most sem célom a népszerűség. Tökre leszarom, milyen híresztelések szállnak rólam, mert minden ilyen alapja csak egy értelmezés. Az ember azon, amit nem ért azt érti, amit érteni akar. Ha nem saját benyomás adja valami alapját, az minden esetben egy másik elme saját értelmezése, amit te elfogadsz a sajátod helyett. Aztán találkozol egy másik ilyen emberrel, aki már egy másik értelmezést fogadott el sajátjának és ott álltok egy vallásháború küszöbén. Az összes próféta csak egy mesterségesen kitágított agyú olyan ember, akik útja mind egy saját értelmezés, amit sokan elfogadnak. Azt hiszem, az ÉlményPark értelmezés, hogy a világ egy holografikus videojáték nem fogja elérni a vallásküszöböt, viszont kiváló annak, akihez inkább a gyakorlatiasabb világkép illik.

Attól függetlenül, hogy én itt szólnék egy szót is az ÉlményParkról, az ÉlményPark működik, ám nem határozza meg istenként önmagát. Az ilyen meghatározásokat nem jó önmagunkról még előtte kijelenteni, sokkal jobb meghagyni ezt az utókornak. Amúgy a ti jelen látószögű fogalmaitok szerint én nem vagyok más, mint egy közönséges csaló, mert ezeket önmagamról kijelentettem (bár ragaszkodtam mindig is a technikai értelméhez) és el is hitettem. Más látószögön ez egy bravúros mágiának is látható, akihez képes Óz a nagy varázsló csak egy 1.0-ás verzió. Azaz kitaláltam valamit, amit elhitettem a ráció felől mindenféle teremtőerővel rendelkező lényekkel. Tény, hogy amit kitaláltam egy tök jó dolog, ám anélkül mit sem ér, ha nincs aki begépeli.

Az ÉlményParknak tehát a jelen 3D idővonal figyelembe vételével két változata futott eddig. Az egyik a hit (azaz a spirituális környezet) frekvenciáin futott, de egészen más valóságot tükrözött. A másik amit most kezdte meg a vetítést.

Lehet, hogy pint azért csináltam meg így, hogy ne kelljen vallási figuraként egy csomó ember előtt megjelennem. Messze áll tőlem az ilyesmi. Sok olyan dolog áll tőlem messze, amire mindenki azt hiszi, akarom. Tudjátok mit akarok? Egy fejlett világot magam körül, ahol nincsenek rajongók, nincsenek hátbadöfő barátok, nincsenek testőrök, nincsenek majmok. Ezt létrehozhatom az 1.0-ás verzióban úgy is, hogy mindenki (sértődés nélkül) békén hagy, akivel nincs dolgom. De van egy 2.0-ás verzió is, amiben csak azok maradnak (életben) ebben a világban, akiknek tényleg itt is a helyük.

Van egy saját világom, aminek ellopása most a nagy buli. A versenyzők azt hiszik, képesek rá. Csak arra képesek, amibe még nem őrülnek bele, bár az ő nézőpontjukból már az is egy kurva nagy hatalom. Az nekem nem gond, ha lelkes önkéntesek vesznek részt a munkában, ám eljön a pillanat, amikor egy frissítés teljesen felülírja az Egót. Előtte érdemes lesz elhúzni a megszállóknak a Szívről, mert egy másik teniszező fog onnantól játszani és egészen másképp jönnek majd a labdák, mint az eddig megszokott kiismerhető stílusban.

Amikor a félelmetes és nehéz dolgok véghezvitele alapozza meg azt a tekintélyt, amiért az emberek elkezdenek tisztelni/szeretni és úgy válik az ember híressé, sose fejeltétek el azt, hogy lehet azért kerültem erre az ívre, mert nem mertem azt, amit ti. Megnősülni, gyereket nevelni, ilyesmik. Pontosabb úgy, nem félek én a házasságtól, ám nem tudom elképzelni magam benne. A jó választással ez biztos egy tök jó dolog. A gond az, hogy amit ti nem láttok, ez a láthatatlan háború azért láthatatlan, mert mindenki megfizeti az árát ennek, aki megházasodik.

A népszerűség alacsony szinten tartásának másik titka az, hogy őszintén kell beszélni kellemetlen dolgokról. Az őszinteségnek amúgy ebben a világban varázsereje van.


- Mivel lehet a nőket leginkább magunktól távol tartani?
- Őszinteséggel.