Pár szó az ezotériáról


Az ezotéria belső világot jelent. Azaz csak te tudhatod és ismerheted meg. A mai ezoterikus társaságok mesterei akkor vannak szereptévesztésben, ha kisajátítják maguknak a hozzájuk fordulót. Nekik nem az a dolguk, hogy megmondják helyetted, hanem az, hogy segítsenek rávezetni téged a belső útra. Aki így tesz, azt hülyének fogják a többiek tartani és le is marad, ki is marad a jó dolgokból. Ezek a jó dolgok pedig azok az előnyök, amiket a különböző égi társaságok nyújtani tudnak.

Akit valóban érdekel a belső világa és tudni akarja, miért is lényeges ez, annak egy kis tudományos magyarázat. A tudomány már felismerte azt, hogy a minket körbevevő világ egy gigantikus hologram. Ha magunk elé képzelünk egy papírt, amin egy hologramos kép van és abból levágunk egy pici darabot, amit lézerfénnyel világítunk meg, akkor nem a pici darabot fogjuk ott látni, hanem a nagy képet piciben. Azaz ha önmagadban vizsgálod önmagad egy pici szeletét, amit megvilágosodott fénnyel világítasz meg, akkor ott találod az egész világot piciben. Az ezotéria célja, hogy ezt az utat megtaláld.

Az összes lény, beleértve az angyalokat, idegen segítőket és mindenkit, akit ide lehet érteni mind két igazságú lény. Mégsem lehet egyikre se kijelenteni egyértelműen, hogy az lenne az igazság. Osho jól mondta, nem létezik olyan, hogy igazság. Csak hazugságok vannak és amikor azok kiderülnek, akkor a mögötte húzódó igazság csak idő kérdése, mikor válik hazugsággá. A digitális világ, ami meghatározza gondolkodásunkat, egyben le is rögzít minket valahova, mert az 1 és 0 világában az egyik mindig egyenlő az igazsággal.

Ha azt tekintjük kiindulópontnak, hogy csak egy igazság létezik, a másolatai valótlanságok, azok a valótlanságok is tartalmazni fogják az egy igazságot. Azaz ha az állítás szerint mi mindannyian ugyanazt a történetet éljük meg/át több nézetből/szerepből, abban benne van az is, hogy az egyik másolat jobb lesz, mint az eredeti. Vagyis a teremtmény fejlettebbé válik teremtőjénél, amit nem nehéz megérteni az okostojás kibermérnökök miatt, akik feltétlen egy embernél okosabb, saját képmásra teremtett célért küzdenek (tök menő dolog, ám nem nézik az ebben rejlő veszélyt), amit ma még megmosolygunk a kedvenc PC-nk előtt ülve, ám a mesterséges intelligencia megjelenésével is ugyanez a helyzet alakul ki.

Ha az informatikát és az ezotériát nem hangolod össze egy új, fejlett környezetre önmagadban, akkor azt önmagad a létére irányuló támadásnak is megélhet, amire a világ túlnépesedéssel reagálhat, mint ahogy a szervezet immunrendszere igyekszik kiiktatni a betegség/veszély forrását. A megfelelő emberek képzése létfontosságú. Ha tényleg van olyan, hogy előző életek, akkor te szívesen születnél le egy olyan világba, amilyen ez lesz 50 év múlva? Mert amikor tehetsz valamit, az ez az életed.

Mit tudsz tenni magadért és a világért a karosszékben ülve? Ha a kulcs önmagadban van, akkor fel sem kell állnod belőle. Logikus, nem?