Egyenlőség


Aki nem érti az egyenlőséget, az annak lehetőségét fogja benne látni, hogy a másik fölé kerekedjen.


- Minek egyenlőnek lenni? Te se vagy mindenkivel egyenlő!
- Az lehet, hogy értékesebb vagyok másoknál az önmagam fejlesztésébe beleölt munka és idő miatt, ám ez nem ok arra, hogy hatalmaskodjak fölöttük. Pláne nem ok arra, hogy ők hatalmaskodjanak fölöttem!


Az egyenlőség kiabálása attól, aki el van nyomva mindig magában hordozza azt a veszélyt, hogy a felszabadulás után még durvább elnyomó váljék belőle.


- De mi értelme van az egyenlőségnek?
- Az élhető világon túl?


A nyugat-európai migráns példa azt bizonyítja, hogy tényleg nem vagyunk egyenlőek, ha csak a saját civilizációnkhoz mérjük a többieket. Az egyik csak élősködő és erőszakos cigóknak látja (a paplan alatt) a másikat, míg a másik szemében ezek csak végrehajtják Allah akaratát, azaz semmit sem köszönhetnek nekik.


- Hogy teremted meg ezek között az egyenlőséget?
- Úgy, hogy van egy csomó üres pályám és egy túlzsúfolt. Ezekből csak azok emelkedhetnek, akik képesek a többiekkel együtt élni. A többiekkel együtt élni márpedig csak az egyenlőségben lehet. Amit hibázik ez a világ az, hogy eltérő fejlettségű lényeket erőltet bele.


Ha valakit tényleg érdekel, az egyenlőségnek mi értelme, arra van egy olyan válaszom, amit nem tudok bizonyítani. Ha egy játékba úgy tudsz belépni, hogy van 12 egyenlő emberi alakod, akkor logikus, hogy kilépni is csak így tudsz belőle.


- Volt cigányokkal olyan találkozásod, hogy tapasztalati tudást szereztél ezzel kapcsolatban?
- Igen. Arra jutottam, hogy az emberekkel elég jól elvoltam, ám közben komoly tűzharcot kellett vívni fölöttük azzal kapcsolatban, ki a főnök. Ugyanis én az egyenlőséget sugároztam rájuk, amit lenn értettek, fönn viszont azt a következtetést vonták le, ha én nem akarok főnök lenni, akkor majd ők. Bár itt a többesszámot csak a ti érthetőségetek miatt használom.


- Ha igaz, amit állítasz magadról, hogy a 42. dimenzióból hozod vissza a tudatod, akkor kivel vagy te itt egyenlő?
- Ahogy te érted, úgy senkivel. Ahogy én, azt csak akkor értheted, ha láttad Mao unott fejét.


Az álláspontom az, csak úgy lehet irtózatos hatalommal ebben a világban élni, ha a filozófiád az, hogy akivel kapcsolatban vagy, az veled mindig egyenlő. Beleláttam egy alternatív valóságba, ahol értem jött egy űrhajó és elvittek egy világba, ahol én voltam az atyaúristen. Még itt, a 4 fal között eltöltött hosszú évek alatt sem éreztem magam ennyire egyedül. Ha egy nálam jobb játékossal teniszezem, elvárom, hogy a legjobb tudása szerint játsszon. Ott bármit akartam bárkivel, mindig én nyertem olyan emberekkel szemben, akiknek ott láttam a halálfélelmet a szemükben. Aki fejlett lénynek mondja magát (vagy azzá kíván válni), nem érezheti magát jól ilyen környezetben.


- Mi a típushiba, amivel sokszor találkozol?
- Hogy a hülyék, amikor azt látják, nem akarom eltiporni őket felbátorodnak és elkezdenek hülyének nézni. A még hülyébbje ez után megpróbál eltaposni.


Félreértések elkerülésére. Ha mondjuk az a dolgom, hogy olyan lényeket mentsek ki, akik szerintetek nem is léteznek, akkor a hatalmamat biztosan ezek a lények biztosítják. Ha jó vagyok, nem is kell a saját hatalmam hozzá. Márpedig jobb csak úgy lehetek, ha tudok edzeni. Úgy nem tudok edzeni, ha mindenkit azonnal leütök a pályáról. Ha csatát nyersz, abból nem következik automatikusan az, hogy meg is nyerted a háborút.


- Mit csinálsz azokkal a primitív emberekkel, akik nem értik ezt?
- Van egy csomó üres pályám és egy túlzsúfolt. Erre kitaláltam egy olyan multiplex vetítést, ami egyben iskola is.