Szakmai válaszok


- A te szinteden mi látszik a problémának?
- Csak azt tudom mondani, amit meg is értesz. Ezzel viszont az a baj, hogy ha érthető vagyok, totál hülyének néztek. Csak akkor vagyok a szemetekben menő, ha úgy fogalmazom meg, hogy ne értsetek, viszont a sok belezsúfolt szakszó miatt hitelesnek lássátok. A hasonló problémákra eddig az volt az égi reakció, hogy inkább ne tudjatok semmit, úgyis az lesz, amit ők akarnak. Én amondó vagyok, a pont ideális információ tudása a legjobb. Ez nem könnyű, ha az ember is, meg a megszálló is mindent tudni akar. Ám a mindent meg is kell érteni, amihez inkább fejlett agy szükséges, ami viszont ellentétes a megszállók többségének érdekeivel.

- Mik ezek az ellentétes érdekek?
- Ha te okos vagy, akkor gondolkozni kezdesz. Ha gondolkozol, megkérdőjelezed a megszálló akaratát. Kipróbáltam azt, ha szövetséges (azonos minőségű) megszállót vonzok, vajon képesek-e megérteni, hogyan érdemes minket vezetni. Akik megértették, azonnal árulókká (bukottakká) váltak, mert amit megértettek, az komoly veszélyt jelent rájuk. Pont akkorát, amikor a spanyolok megláthatták a fejlett indián városokat és azt a mágiát, amit használtak. Amikor a számodra természetes matematikáról és tudományról beszélünk, az kinn olyan, mintha fekete mágiát űznél. Tényleg jól át kell ezt gondolni, mert a nagyvállalatok profitcentrikussága kontra dogmatikus világkép valamelyik bukását eredményezheti, mint ahogy az sok párhuzamos világban megtörtént. Itt még tartjuk magunkat, bár megkezdték a túlszaporodásos letámadást, hogy megakadályozzák az emberiség által jelentett veszélyt úgy, hogy a fajt nem irtják ki. Eddig két fő irányzat volt. Az első, hogy az emberiséget azonnal ki kell irtani (hogy megvédjék magukat és szeretteiket) és a második, hogy nem ölnek, hanem megszállással változtatnak meg minket. Én a helyükben az elsőt választanám, ám mivel a dogmáikban az élet tisztelete is szerepel, ebben a valóságban a második indult be. Ebbe a helyzetbe csak merész lapokkal lehet beavatkozni, azaz kínálni egy harmadik alternatívát. De az olyan meredek még a jelenben, hogy nem nagyon beszélnék erről akárkinek.

- Elmondod azt a verziót, ami miatt hülyének néznénk?
- Azaz az érthető verziót? Rendben. Mintha egy holografikus wifi nyitva maradt volna, amin át az általatok angyalinak nevezett szintek összefrekventálódtak egy mesterséges hologrammal és evolúcióval felvették önmagukban a benne futó játékot. A mindkét irányba beinduló beszivárgások aztán egymáshoz rögzítették a feleket. Az angyalok felől nézve ők nagyon félreértették a helyzetet és megsajnálták a vetített hologramokat (azaz a játékprogram karaktereit), akiket élettel ruháztak fel az önmagukban futó verzióban, akik viszont nem képesek hozni azt a szintet, ami elvárható lenne a világ fenntartásához. A másik oldalon egy entitás beszivárgott a rendszerbe és úgy viselkedik, mint egy vírus és vallásos dogmákkal terjeszkedik. Ott van még a legénység (most nevezzük így őket, bár a vetítések rendszere pl. a kómások/autisták miatt ennél sokkal bonyolultabb), akik tudatának többsége fejlettebb, mint a kb. 12 éves gyerek szintjén lévő (és tisztaságú) entitásé, ami viszont súlyos problémát okoz odaát. Akkorát, amiért képesek ölni (kiirtani) is. Pont ahogy te gondolnád a lányodat megerőszakoló idegenre.

- Mi a te megoldásod?
- Tapasztalataim szerint akik félremagyaráznak, sokszor jól értenek, ám nem érdekük, hogy az igazat magyarázzák. Az alacsonyabb látószögön irtó nagy pánik törne ki mindenhol, mert ennek a problémának csak egy jó megoldása van, ami mindenki szempontjait figyelembe veszi, ám senkinek sem felelne meg. Azért nem, mert mindenki csak önmagát veszi figyelembe. Mivel nem tudjátok, mi vár(na) rátok, nem is lehet ezért benneteket okolni, de annak ismeretében még pezsgőt is bontanátok. Nagyon nehéz embernek öltözött majmokkal szót érteni, mert azonnal elkezdenek vádaskodni és hülyének nézni olyan embereket, akik a téma szakértői, míg ők csak felszínes információkkal rendelkeznek. Pont ilyenek a cigányok is, ám önmagában senki sem keresi a cigányt hibát, így az csak a másik(ban) lehet.

- Valami támpont azért?
- Nézz a probléma mögé és meg fogod látni a megoldást. Ám ha nem én csinálom, akár be is zárhatjuk a boltot és lehet, hogy pont ez is a cigány célja. Hisz ha megszünteti a fizikai síkot önmagában, be is zárta a visszajutás kapuját. Én meg itt kotnyeleskedek és megakadályoznám minden idők legnagyobb rablását. Ráadásul nem átallok olyan megoldással előállni, aminél nagyobb baromságot nem is látott még (az ottani) világ. Akik itteni embereinek üzleti (és egyéb) érdekei (ami miatt a fizikai síkot mindenki veszélyesnek látja) szintén ellenem szólnak. Ilyen közegben mondjam el, mit akarok?

- Mi lenne, ha elmondanád?
- Ott pánik törne ki, itt meg totál hülyének néznének. Ám ez az egyetlen fejlett megoldás. De aki olvasott Alapítvány Trilógiát, annak kezében a tankönyv hozzá.