SzabadságKi tekinthető szabadnak?

Az angyalok szerint (inkább ezt a kifejezést használom az érthetőség kedvéért) egy hajléktalan ember szabad, mert nem része az adó- és bevételfüggő társadalomnak.

Mindenki szerint van valaki, aki szerinte szabad és ugyanerre a következtetésre jutnánk. Hogy ez nem igazi szabadság.

Az igazi szabadságra meg kell érni. Ha olyanokat szabadítasz fel, akik nem értek meg rá, a saját gyilkosaidat babusgatod és sajnálod. Akik alig várják, hogy a szabadságukat a te leigázásodra fordítsák. Nagyon vigyázni kell arra, kit sajnálsz meg, mert utólag csak mondhatod, hogy te ezeket róluk nem tudtad. A sajnálatoddal ugyanis egy szívkapcsolat nyílik, nem véletlen sajnáltatják magukat mindig a szívmegszállók, ugyanis így a legkönnyebb valakit megszállni.

Igazán nem könnyű magasabb látószögről alacsonyabbakhoz szólni, mert csak úgy tudod megtenni, ha felveszed az ő látószögüket. Márpedig az ő látószögükön az én lehetőségeimmel írni előrevetít valamit, ami nem biztos, hogy szeretnék lenni, ha odaérek hozzájuk. Ám ha ez egy meló és én vagyok rá az egyetlen szakember?

A szabadságot megtapasztaló, ám arra még nem érett ember visszatuszkolása zajlik jelenleg egy olyan (állandó külvilág mellett zajló) folyamatban, amit tudatszintváltásnak nevezünk. Ha állandó külvilág mellett zajlik, alig fogja észrevenni valami az idővonalon. Olyan biztosan nem veszi észre, aki a mindennapi élet tempójában él, mert nem képes a túl sok információ miatt átlátni egy nagyobb időtávlatot. A világban bekövetkező átrendeződéseknek a gyökérokáról dumáljunk!

Ha egy olyan világra hirtelen szakad rá a szabadság, ahol eddig elnyomás (azaz egy más nézőpontú béke) volt, az olyan lesz az egyedek számára, mintha egy hangya lennél, akivel örömmel közlik, hogy "mától szabad vagy, hangya!". Egy szabadságot nem ismerő lény a szabadságra azt fogja érezni, hogy "eltűnik a szeretet és a gondoskodás". A szeretetet ők leginkább egymás állandó basztatásával bizonygatják, ahol a bajban ott termés ára ezek elviselése. A gondoskodás eltűnéséhez viszont már nehezebb alkalmazkodni, ha előtte senki sem készített fel az önállóságra. Egy olyan világban, ahol a munka egyenlő volt a dolgozgatással, mert a bevétel ebben a rendszerben nem ettől függ. Ha egy ilyen világra rányitod a Szabadságot, azonnal vallásbörtönbe zárják magukat, mint ahogy az említett hangya is keresnek gyorsan egy hangyabolyt.

Az Ég által nyújtott szabadság az érem másik oldala. Azt még csak nem is értik, hogy a vezetőinket mi magunk választjuk. Mint ahogy azt sem, mi az a modern állam. Ők a középkort ismerik és mivel sem a kritikát, sem az ellenvéleményt nem annyira, a vége az lesz, hogy megbűnhődsz árulásodért, bármi is legyen az, ha nem hajtod végre ész nélkül, amit mondanak. Nekem a hírem és a tűzerőm most már megakadályozza, hogy ebbe belerángassanak, de a kimentések során még mindig találkozom árulózó angyalkákkal, akik elképedve néznek rám, hogy fehér ember létemre nem akarom kiirtani a saját civilizációmat (kedves megtévesztett ezósok). Amikor ez a rendszer olyan jól működik, hogy még Bécsben is a pofánkba röhögnek a bevándorlók. Orbánék egy baráti idegen beavatkozás, aminek hátránya az a régi Hofi geg, hogy "nekik is olyan lesz, ha győznek".

A jobbik magyar út a múlt gyökeréből fakad, aminek lényege az, közel sem biztos, hogy mi nomád pásztorok voltunk, amíg a naaaagy nyugatiak végig tök menők voltak, amit azok szeretnek hallani. Az a baj ezekkel a múltból építkezésekkel, hogy mivel senki sem élt a múltban, bármire rá lehet fogni, hogy ez onnan van és ilyenkor senki sem szereti begyújtani a rakétát egy bizonytalan, de fejlett jövő felé... kivéve a demokratát.

Az igazi népképviseleti parlamentáris demokrácia az egyetlen, ahol meg tud jelenni a mi értelmezésünkben egy isteni szándék. Hacsak nem feltételezzük, hogy egy faékegyszerűségű (és többnyire elbaszott személyiségű) ember is képes erre.

Szabadság az, amiben zavartalanul foglalkozhatsz azzal, amivel szeretnél úgy, hogy ne sértsd vele a fejlett lények együttélési rendjét.


MERT MÁSOK SZABADSÁGÁNAK KORLÁTOZÁSA A TE SZABADSÁGOD MIATT 

AZ NEM SZABADSÁG!
Csak egyes szám első személyben nézhet ki úgy egy világot meg nem értő agyban.